Hartverwarmende openingsshow

IN HET PARK | 18:30 – 18:45

“Lieve mensen, hartelijk welkom bij VONK18, de meest hartverwarmende eindejaarsshow van Nederland. Vanavond kijken we terug op de kleine, grote en bijzondere momenten van het afgelopen jaar, én naar wat 2019 ons gaat brengen.”

Boven een onverlicht Madurodam verschijnt opeens een schitterende vonk! De levensgrote Dundu en zijn kleine vriend Bimbi, de sterren van de avond, nemen je tijdens een spectaculaire opening mee langs bekende en minder bekende momenten van 2018. Op de muzikale klanken van een bekende Nederlandse artiest komen de hartverwarmende momenten van het afgelopen jaar tot leven in tientallen spectaculaire projecties. Van de sportieve prestaties van “onze” oranje helden tot aan de meest spraakmakende fragmenten in de media.

Plotseling vervagen de beelden weer. In een adembenemend poppenspel neemt Dundu afscheid van 2018, om samen met de schitterende vonk op zoek te gaan naar het jaar dat voor ons ligt. In het midden van Madurodam zien we elkaars wensen voor 2019 terugkomen in een wervelende projectieshow. Ook nemen we een kijkje in de hoogtepunten van volgend jaar, tot het tijd is om gezamenlijk af te tellen.

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1… de 65.000 lampjes schieten allemaal aan in de binnenstad van Madurodam. Het is tijd voor VONK18!

 

 

 

Beleef Nederland in een héél ander licht

Wil jij Nederland in een héél ander licht beleven en samen met familie en vrienden het jaar op een bijzondere manier afsluiten? Kom dan op 27, 28, 29 of 30 december 2018 naar VONK18. De spectaculaire lichtshow laat je terugblikken op 2018 én vooruitkijken op 2019. Droom weg bij de kleine, grote en meest bijzondere momenten van afgelopen jaar en word geïnspireerd voor het nieuwe jaar.