Meet & greet Dundu

OP VERSCHILLENDE LOCATIES | VANAF 19:00 IEDER HALF UUR

Met zijn 5 meter hoog is Dundu hét stralende middelpunt op VONK18. Laat je tijdens de hartverwarmende openingsshow betoveren door deze levensgrote pop. Dundu geeft letterlijk de vonk door én neemt je mee langs de hoogtepunten van 2018. Maar wacht, waar is Dundu opeens gebleven? Kijk, daar is plotseling zijn kleine vriend, Bimbi, die dansend door Madurodam heen loopt. Samen geven ze je een inkijkje in het nieuwe jaar.

De poppen Dundu en Bimbi zijn onderdeel van de bekende Dundu-poppenfamilie. Dundu staat voor de Duitse woorden Du und Du, en betekent letterlijk jij en jij. Dat is precies de filosofie achter deze magische poppen en achter VONK18: samen beleven, samen genieten.

De levensgrote lichtpop Dundu zag in 2006 voor het eerst het levenslicht, als project van de Duitse poppenbouwer Tobias Husemann en musicus Stefan Charisus. Maar liefst zes professionele puppeteers animeren de pop van 5 meter en de pop van 50 centimeter. Alleen dankzij perfect samenspel kunnen zij de poppen tot leven brengen. Dundu en Bimbi zijn gemaakt van een ingenieuze draadstructuur. Zo bepaal je zelf waar Dundu voor staat.

Sinds 2006 stelen Dundu en Bimbi over de hele wereld de show. Zo waren ze vijf jaar geleden te zien bij Turning on the Lights in Den Haag en tijdens spectaculaire lichtevenementen in Israel, Barcelona en Seoul.

Wil jij Dundu van dichtbij ontmoeten? Dat kan! Op drie momenten kun je je persoonlijk door de pop laten verrassen. Van 18:45 tot 19:00 uur, van 19:30 tot 20:00 en van 20:30 tot 21:00 uur loopt Dundu door het park. Let’s meet & greet!

Beleef Nederland in een héél ander licht

Wil jij Nederland in een héél ander licht beleven en samen met familie en vrienden het jaar op een bijzondere manier afsluiten? Kom dan op 27, 28, 29 of 30 december 2018 naar VONK18. De spectaculaire lichtshow laat je terugblikken op 2018 én vooruitkijken op 2019. Droom weg bij de kleine, grote en meest bijzondere momenten van afgelopen jaar en word geïnspireerd voor het nieuwe jaar.